У другу неділю Великого Посту (28 березня) ординарій Ольштинсько-Гданської єпархії Владика Аркадій Трохановський відслужив в ольштинському соборі Божественну Літугію. З Владикою співслужили, о. Станіслав Тарапацький та о. диякон Богдан П’єтночко,  а у Тайні Покаяння служив парох о. Іван Галушка.  

У проповіді Владика Аркадій, між іншими, відзначив: «Сьогодні євангелист Марко пропонує нам розповідь про зцілення розслабленого чоловіка та вчинок його приятелів. Як показує ця притча, Христос не відразу зцілив немічного. Справа в тому, що гріх спричинився також до паралічу душі. Неміч тіла є таким чином й образом немочі, яка після гріха захоплює людськ душу. Зовні це проявляється певною неспроможністю у сфері християнського життя. Людина знає, що молитва важлива, та все ж таки поступає по-іншому. Сповідь потрібна, але можна ніби ще почекати. Перебування в стані духовної немочі приносить багато зла і труднощів для людського життя».

Але Христос приходить до людини, до кожного з нас зокрема, щоб зцілити нас з немочей наших душ. І кожному з нас хоче сказати: «Сину, дочко, відпускаються тобі твої гріхи». Як навчає КАТЕХИЗМ УГКЦ „Христос – наша Пасха”,  повинні ми приступити в цей благословенний час до святих таїнств Сповіді та св. Причастя. Нехай час Великого Посту дарує нам оновлення духовного життя, пробудження християнської ревності та любові до Бога й ближнього, в наших родинах і у наших парафіяльних спільнотах. Друга неділя Великого Посту запрошує нас, щоби ми вміли спільно нести тягар життя, але одночасно, щоби ми у Божому Слові віднаходили для себе мотивацію, щоб це слово давало нам відвагу чинити такі діла,  де інші скажуть – ми ніколи такого на бачили і це буде причина, щоби переосмислити своє життя.

ВАТ

фото: Б.Пєтночка