У Римі з 1 по 10 вересня перебуватимуть єпископи УГКЦ з України та діаспори, які були висвячені за останні три роки.  Їхнє перебування в Апостольській Столиці пов’язане з формальним вишкілом для ново висвячених єпископів, який з огляду на пандемію був тимчасово припинений.

Перша група, це близько 150 єпископів. У неї маємо  п’ятьох Владик з Української Греко-Католицької Церкви, це: Владика Степан Сус з Київської Архиєпархії, Владика Іван Кулик з Кам’янець-Подільської Єпархії, Владика Миколай Бичок з Єпархії Святих Верховних Апостолів Петра та Павла з Мельбурн (Австралія), Владика Аркадій Трохановський з Ольштинсько-Ґданської Єпархії (Польща), та Владика Павло Лоза з Сокалсько-Жовківської Єпархії. У курсі беруть участь також Владики з інших греко-католицьких Церков з цілого світу, м. ін. зі Словацької Греко-Католицької Церкви, Мелхітської Церкви з Сирії з Алеппо, Коптийської Церкви та Сиро-малабарської Церкви з Індії.

З 1 по 8 вересня вишкіл проходитиме під наглядом Конгрегації д/с Єпископів, а з 9 по 10 вересня продовження курсу буде відбуватися у Конгрегації Східних Католицьких Церков. У цьому часі Владики візьмуть участь у конференціях, спільних молитвах та зустрінуться з представниками Апостольської Столиці. Передбачена також зустріч з Папою Франциском. У неділю 4 вересня учасники вишкілу візьмуть участь у Божественній Літургії, під час якої блаженним буде проголошено Папу Івана Павла І. Окремо Владики УГКЦ відвідають обитель отців чину Святого Василія Великого та Екзархат для українців греко-католиків в Італії.

(ред.)

фото: ВАТ

Categories: Z życia UKGK