«Ми усвідомлюємо і доцінюємо силу засобів громадської комунікації в ретельному інформуванні й євангелізації сучасного суспільства» – ці слова могли би немов найпростіше й найточніше озвучити мету, що стала основою зустрічі Владики Аркадія Трохановського з отцями і журналістами, які вже майже від двох років докладають усяких зусиль у праці над подаванням усяких вістей з життя нашої Єпархії, УГКЦ в світі й взагалі християнського миру.

Зустріч відбулася в понеділок 24 жовтня в приміщеннях парафії св. Миколая в Желіхові, й взяли в неї участь члени Інформаційного Відділу Ольштинсько-Ґданської Єпархії УГКЦ.

Владика Аркадій Трохановський спершу подякував присутнім за активність у формуванні всебічного образу нашої єпархії, й взагалі цілої нашої Церкви та спільноти, в медіа-просторі та зокрема професійне ставлення до спільно окреслених раніше завдань.

Сьогодні, як ніколи досі в історії, ми маємо майже необмежені можливості користати (та подавати) з інформацій з усяких джерел та ще й до того різними мовами, проблема лише в тому, щоби вміти розумно з них користати. Звичайно, найбільш популярні тут новини, що мають миттєвий характер і появляються вже в моменті, коли дана подія відбувається (соцмережа). Проте, що спільно відзначили присутні, ми ніяк не повинні ними обмежуватися. Навпаки, нам дуже потрібно дбати про видання, які появляються друком та ще передачі у телебаченні, в радіо, поміщувані на веб-сторінках. Їх стійкий характер у високій мірі впливає на якість переказу, ретельність та культуру цього ж переказу, саме того, чого нам всім особливо в сучасних реаліях медіального шуму бракує.

Поважною проблемою, з якою, на жаль, нащодень треба давати собі раду, це відсутність осіб, що хотіли би частку свого вільного часу дарувати для загального добра (але й також для розвитку власного інтелекту та громадського і мовного просторів).

(бт)