Спочатку швидка допомога, потім пожежна машина, а тепер прийшов час автобусів – це вже чергова допомога, яка вирушила в Україну до Миколаєва з Ілави.

Четвер  27 жовтня, для Української Греко-Католицької Церкви став винятковим, адже наша парафія приймала представників міста Миколаєва з України: Івана Aндрійчика секретаря Миколаївської Міської Ради, Катерину Дудич Cтаросту Гірського округу, Ольгу Марків  Головного Редактора Миколаївської Радіоредакціі.

Завдяки ініціативи о. Ярослава Ґостинського місто Ілава передало українському Миколаєву два автобуси, які ZKM вже вилучив з використання в місцевому громадському транспорті. В Україні ці транспортні засоби будуть використовуватися для перевезення дітей до шкіл. Вони не пішли порожніми. В рамках благодійної акції міста жителі наповнили їх гуманітаркою.  На прохання о. Ярослава  влада звернулася із закликом до жителів Ілави пожертвувати предмети, необхідні для того, щоб пережити майбутню зиму, коли в охопленій війною країні у мирного населення може закінчитися опалення та електрика. Також збиралося шкільне приладдя, медикаменти, продукти харчування. Від Греко- католицької Церкви було передано зимові військові куртки, термо білизна, електрогенератори, продукти харчування, нижня білизна, медикаменти.

Незадовго до того, як конвой вирушив у дорогу, його благословив єпископ Ольштинсько-Гданської єпархії Греко-Католицької Церкви в Польщі преосвященний Аркадій Трохановський у присутності пароха Ілавської Греко-Католицької Парафії Ярослава Ґостинського. Допомогу символічно передали представникам української сторони представники місцевої влади Ілави: Бургомістр міста Ілава Давід Копачевський разом із Доротою Камінською першим заступником та головою автобусного Депо Романом Смолінслімю.

о. Ярослав Гостинський

Categories: Parafie