Апостольство молитви «Оранта», яке діє при Санктуарії св. Володимира Великого Хрестителя Руси – України в Гданську під духовним проводом о. Йосифа Улицького,за який усі дуже вдячні, у суботу 05 листопада 2022 р.Б. відзначило ювілей 20-ліття своєї постійної діяльності, що почалась саме в першу суботу листопада 2002 р.Б. (02.11.2002). Актуально ця молитовна група нараховує 73 членів– вони розкинені по цілій Польщі а філяром спільноти є особи з Ґданська, а також з Ґдині і Члухова. Кожного дня члени Апостольства молитви моляться на вервиці в окреслених наміреннях, які міняються кожного місяця, а також зустрічаються два разу у місяці на спільній молитві у церкві, тобто у кожну першу неділю місяця та кожного 13-го числа.

 Ювілейні святкування почались Молебнем до Пресвятої Богородиці, яку служив гдинський парох о. Володимир Куцай. У Божественній Літургії згромаджені заносили подяку за тих 20 років молитовної дороги, а о. Йосиф Улицький згадав також членів Апостольства молитви, які відійшли вже до вічності. Опісля богослужінь відбулась інтеграційно-формаційна зустріч у парафіяльному домі, де можна було покріпитись солодким але перед усім обмінятись особистим досвідом та збагатитись духовною наукою о. Йосифа Улицького. Присутні зглиблювали зміст молитви «Під Твою милість» з 250р., в якій записано зміст пізніше оголошених марійних догм та Богородичного Правила (читання 150 разів Богородице Діво, радуйся…), яке Небесна Цариця дарува людям у VIII ст. Молитва до Пресвятої Богородиці необхідна у спарвжньому християнському житті, бо через неї прийшов до нас Спаситель, через неї народжуємось для Бога, через неї звертаємось до Бога і через її руки приходить до нас все, що отримуємо від Бога. Відповідальними організаційно за Апостольство є п. Анна Гнатюк і п. Олена Костик, яка запрезентувала медаль Й. Коциловського і грамоту, якими нагородив членів Апостольства молитви «Оранта» Єпископ Ольштинсько-Гданській Кир Аркадій Трохановський.

Апостольство молитви це релігійна спільнота, що своєю діяльністю заохочує людей до духовного й апостольського життя та посильного служіння потребам Церкви на місцях. Особливе завдання і ціль кожного члена це праця для поширення слави Божої та спасіння душ людських – найважливіший чинник для досягнення мети це молитва, але також добрі діла, терпеливе перенесення щоденних прикростей. Прикладом для членів справжнього апостольства молитви є укрите, тихе життя Ісуса Христа у Назареті, укрите і тихе життя Пресвятої Богородиці.

Членом апостольства молитви може стати кожний, хто підійме зусилля щоденної молитви хоча б одної десятки вервиці. Сердечно запрошуємо до спільної молитви.

Ювілейні святкування надихнули до дальшої праці і усім нагадали, що всякі змагання марні без молитви, а сила Божа необмежена. Богові слава!

cerkiew.gdansk.domiwka.info

Categories: Parafie