12 і 13 листопада з архіпастирським візитом парафію св. Дмитрія в Лемборку відвідав владика Аркадій (Трохановський) Єпарх Ольштинсько-Гданський. Під час свого перебування владика Аркадій зустрівся з місцевою громадою. 12 листопада єпископ за участі декана Гданського о. Степана Прихожденка та адміністратора парафії провів робочу зустріч з парафіяльною душпастирською радою і будівельним комітетом, під час котрої було обговероно питання будівництва парафільного храму в Лемборку. Владика наголосив на потребі парафії в Лемборку мати свою святиню, і тому закликав адміністратора та членів парафіяльної душпастирської ради до конкретних та важливих кроків, котрі слід зробити для добра громади.

В неділю 13 листопада Архієрей у співслужінні адміністратора о. Олега Гриціва і о. Миколи Делінкевича очолив Божественну Літургію в костелі св. Максиміліана Марія  Кольбе, де греко-католицька громада від десятиліть відправляє свої богослужіння.

Словами привітань дорогого гостя вітали вірні та адміністратор о. Олег Гриців.

Під час проповіді та словах скерованих до усіх присутніх, владика наголосив на важливості бути поруч один з одним та чинити діла милосердя. “В цей складний час, коли Україна переживає жахіття війни, ми повинні допомагати один одному, ми повинні керуватися Заповідями Любові, котрі Господь залишив нам. Нам потрібно довіритися Богові і повірити Йому, що Він з нами, і нас не залишив”.

Єпископ висловав слова подяки для місцевої громади, котра від початку війни в Україні, несе допомогу біженцям, новоприбулим українцям, котрі проживають на території парафії. Подякував за те, що місцева громада не стоїть осторонь, а дбає та є добрим прикладом допомоги для інших.

Після Божественної Літургії учні міжшкільного пункту навчання та парафіяни представили культурну програму, виконуючи сольні та колективні вистпи.

Слід відзначити, що в приміщеннях Міського гуртка в Лемборку Об’єднання українців в Польщі та Міжшкільного пункту навчання української мови та релігії, що діє при Початковій школі номер 8 в Лемборку, місцеві українці та багато дітей (близько 60), що переїхали зі своїми батьками з України, втікаючи від війни, навчаються в вищезгаданому пункті навчання. Зокрема діти відвідують уроки української мови, історії та географії, уроки польської мови, релігію (катехизація). Є також театральна група, гуртки співу, хореографії та малювання, де дітей вчать українські вчителі. Також від недавна щотижня проходять заняття з вишивання.

На завершення отць адміністратор подякував владиці Аркадію за відвідини, батьківські настанови та опіку над місцевою громадою.

о. Олег Гриців для прес-служби єпархії