13 листопада Владика Аркадій (Трохановський) Єпарх Ольштинсько-Гданський у співслужінні місцевого душпастиря о. Олега Гриціва очолив Божественну Літургію в душпастирському осередку в Картузах, де вперше зустрівся з вірними.

На недільній Літургії зустріти свого Архієрея прибуло близько 80 вірних, котрі перед початком богослужіння привітали духовного наставника. Громада в Картузах – це вірні, котрі складаються здебільшого з громадян України, котрі  в попередніх роках приїхали в Польщу на роботу. Також частиною громади є українці, котрі після початку війни приїхали до Польщі, втікаючи від війни.

Владика Аркадій під час проповіді наголосив на тому щоб кожний христинин вмів побачити потребу свого ближнього, тим більше в сучасних реаліях війни, котра не залишила осторонь кожного українця. Єпископ подякував вірним за розвиток душпастирства та за їхню молитву і підтримку України.

По завершенні Божественної Літургії до владика Аркадій поблагословив дітей, котрі словами привітань звернулися до свого Архієрея.

Єпископ побажав українській спільноті розвитку та запевнив у молитовній підтримці.

Душпастирство в Картузах, котре належить до парафії св. Дмитрія в Лемборку функціонує від лютого 2018 року, котрим вже майже 5 років опікується о. Олег Гриців.

Душпастирство в Картузах попри те, що провадить богослужіння зазвичай лише в неділюо 9.00 год., має досить велику кількість вірнх, зокрема дітей, котрих в кожну неділю налічується від 10 до 20.

Щонеділі священик після Літургії проводить коротку катехизацію для дітей протягом 15 хвилин.

о. Олег Гриців для прес-служби єпархії