7 pоків тому конкатедральний собор Покрови Пресвятої Богородиці в Ґданську піднесено до гідності, рангу Санктуарію Св. Володимира Великого Хрестителя Руси-України. Відбулося це 13 грудня 2015 р. у день св. ап. Андрія Первозванного-Покровителя Києва і Східної Церкви, брата св. Апостола Петра, а також у день відкриття Надзвичайного Ювілею Божого Милосердя, враховуючи подію ювілейного року 1000-ліття блаженної смерті св. Володимира Великого.

Офіційне встановлення Володимирового Санктуарію тодішнім Владикою Вроцлавсько-Гданським Кир Володимиром Р. Ющаком ЧСВВ, відбулось на основі довголітнього тривалого розвитку культу і почитання св. Володимира Великого, Хрестителя Руси-України, систематичної молитви за єдність усіх християн святоволодимирового хрещення Київської традиції, при співучасті Апостольства Молитви «Оранта» і «Християнського Братства св. Володимира Великого».

Моління тривають надалі, а сьогодні слова молитви до св. Володимира ще більш своєчасні і промовисті.

Пошуки спадщини св. Володимира Великого, традиції Церкви Київської Русі- України тривають і завжди відкривають багатство, на якому можна будувати унікальну ідентичність християнина, церкви, держави.

Молитва до св. Володимира

Святий князю Володимире, тобі проручаємо всі потреби нашого народу і свої власні. Ти охрестив Україну в ім’я Пресвятої Тройці. Тож, святий наш покровителю, зглянься на наші мольби та моління всього нашого народу і, як колись – живучи на землі, так і тепер, прославлений у небі, молися за нас.

Молися, найперше, щоб увесь наш нарід, яким ти колись управляв, визнавав одну Христову віру, яку ти прийняв і в якій ти себе освятив. Молися, щоб заповідь любови до Бога і ближніх завжди була вказівкою нашому народові у громадському житті.

Живе наш нарід серед важких дочасних випробувань, тож молимо тебе, заступнику й покровителю української землі, вставляйся за нас до Бога і випроси нам благословення в дочасних потребах.

Святий Володимире, будь нам великим опікуном і заступником у небі, як був ти печаливим князем нашим на землі. Амінь.