У день спомину святої великомучениці Варвари і преподобного отця нашого Йоана Дамаскина, а саме 17 грудня, відбулась довгоочікувана подія, як для Владики Аркадія, так і семінаристів. Архієрей вперше, як єпископ ольштинсько-гданський відвідав Люблінську Митрополичу Духовну Семінарію. У стінах семінарійного костелу звершив чин хіротесії двом семінаристам, Христофорові та Андрієві, що є покликані служити у нашій єпархії.

Для Владики ця подія була особливою, про що неодноразово згадував, так як Сам навчався у Любліні. У своїй проповіді Він заохочував семінаристів до продовження важкої духовної праці на дорозі до священства і завжди уповати на Небесного Творця. Також Владика Аркадій пригадав постать святого Йоана Дамаскина, як взірець праці у духовному, так і науковому полі. Під кінець проповіді, звертаючись до братів, радісно наголосив: „Ми в єпархії на вас чекаємо!”

Для семінаристів VI курсу цей святковий день є особливим, на нього вони чекали близько 2 років, оскільки на його проведення впливали різного роду події, такі як неочікувана пандемія чи війна в Україні.

У святковій Архиєрейській Божественній Літургії, взяли також участь вихователі Духовної семінарії на чолі з отцем-ректором Ярославом Марчевським та о. мітр. Богданом Панчаком у співслужінні з о. Ярославом Стороняком та о. д-н. Петром Сивицьким.

Пам’ятаємо і просимо про молитву за наших семінаристів, а також про нові покликання до священичого та монашого життя.

Х. і А.

Фото: семінарія