Миколай Чудотворець прославився своєю добротою, чуйністю і допомогою нужденним. Тому День Святого Миколая – є святом віри, світла й добра, святом, яке виховує культурні цінності, вчить нас великодушності милосердю та любові до оточуючих. Особливим цей день є для парафіян Бань Мазурських, котрі щорічно 19 грудня збираються на Урочисту Божественну Літургію у церкві Святого Миколая, з нагоди Храмового Празника.

Святкове Богослужіння очолив о. доктор Ігор Губач якому співслужили отці венгожевського деканату та світські священники. На храмовому святі були присутні: Вуйт Лука Кулісь з дружиною, староста Ґолдапська Мажена Вардзеєвська, сестри Згр. Св. Йосифа ОПДМ, а також вірні сусідніх парафій. В часі богослужінь багато із присутніх скористало зі святих таїнств Сповіді та Причастя.

О. д-р. Ігор розповів у своїй проповіді хто такий Святий Микола і як Його наслідувати: Святий Миколай у ранньому віці став сиротою мав великий маєток який скоро не розтратив але роздавав потребуючим. Багато років був єпископом у Мирах, провінції Лікії, що у Малій Азії, та брав участь у Першому Вселенському Соборі (325 р.) у Нікеї. Ще за життя відзначався дбанням про чистоту віри, невтомно поборював єресь Арія, яка поширювалася на тих землях. Однак найбільше святий Миколай запам’ятався людям ділами милосердя і любові, постійною увагою до бідних і турботою про тих, хто в потребі. Отець проповідник показав чудовий приклад Святого Миколая примітивно підійшов гарним способом тим як роздав солодощі парафіянам і відразу старшим так і молодшим які були у храмі одразу появилася усмішка на лиці, поправився гарний день та настрій, між усіма присутніми стала гармонія радості і щастя. Але й наголосив і пам’ятаючи про важкий час який є в Україні, як ми можемо віднайти щастя у такий нелегкий час.. проповідник говорить, що важливе є щастя небесне «Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні тихі, бо вони успадкують землю. Блаженні засмучені, бо будуть утішені. Блаженні голодні та спраглі справедливості, бо вони наситяться. Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя. Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога. Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться. Блаженні переслідувані за правду, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні ви, коли вас будуть зневажати, гонити та виговорювати всяке лихо на вас, обмовляючи Мене ради. Радійте й веселіться, бо нагорода ваша велика на небі» (Мт. 5, 3-12). Сказав, що Св. Миколай є як мама яка має багато дітей і дбає про кожну свою дитину, так і ми повинні наслідувати Святого Миколая своїми добрими вчинками, словом чи ділом.

Наприкінці Богослужіння діти привітали отця проповідника та від щирого серця подякували за спільну молитву і Слово Боже яке засіяли у серцях усіх присутніх. О. д-р. Ігор привітав парафіян та гостей із храмовим святом, подякував за спільну молитву, зокрема отцю парохові Павлові ЧСВВ, подякував всім священикам завершаючи Храмовий Празник много літтям!

с. Йосифа Родич Згр. Св. Йосифа ОПДМ

Фото: Євген Ноґа

Categories: Parafie