У реколекційному домі латинської вармінської архидієцезії, що в Рибаках недалеко Ольштина, з перших днів аґресії росії в Україну перебуває численна група біженців. Сочатку було тут 250 осіб. Тепер мешкає в Рибаках 140 осіб, в більшості матері з дітьми.

У п’ятницю, 6 січня, до святечірнього столу в приміщеннях осередка засіло всього більше 140 осіб. Спільно з біженцями цього святкового вечора були достойні гості: Вармінсько-Мазурський Воєвода Артур Хоєцький, Митрополит Вармінської Архидієцезії Архиєпископ Юзеф Ґужинський та Ольштинсько-Ґданський Єпарх Аркадій Трохановський. Усіх привітав директор реколекційного дому о. Дарій Сонак.

Найперше перед гостями виступили з вертепом діти та молодь, яких до цього вечора підготували вчительки. Після вертепу з вітальним словом до присутніх звернулися: Воєвода Артур Хоєцький та Архиєпископ Юзеф Ґужинський. Спільну молитву очолив Владика Аркадій, який також привтіав усіх з празником Різдва Христового бажаючи миру, надії, перемоги  добра над злом та щоби наше життя будувати з Богом.

На закінчення офіційної частини числення група дітей отримали подарунки від св. Миколая. Біженці подякували за допомогу, яку дістають від різних організації та індивідуальних осіб.

Ред.: cerkiew.eu

Фото: А.Т., Г.С.

Categories: Bp Arkadiusz