Після Божественної Літургії, в неділю 15 січня, в ольштинському катедральному соборі добірку традиційних колядок вірянам запрезентували місцеві артисти.

Як перші виступили діти з «Садочка», якими опікується  п. Олена Каровець. Діти заспівали одну колядку і хоча виступили дуже нечисленною групою (з огляду на захворювання), все-таки були прийняті дуже тепло та з оплесками.

Другою групою був ансамбль «Сузір’ячко», з яким працює п. Дарія Булка-Бзіль. У виконанні дітей початкової школи почули ми добірку популярних колядок.

У третій частині концерту почули ми парафіяльний хор собору Покрови Пресвятої Богородиці. Своїм концертом катедральний хор черговий раз засвідчив факт, що постійно розвивається, дбає про високу якість виконання і за це велика хвала і честь йому. Хором керував п. Христофор Щербук, який  провадить щотижневі репетиції. Радіємо тим, що хористи мають високу мотивацію та бажання зростати у мистецтві хорового співу.

На закінчення концерту Владика Аркадій подякував усім артистам від наймолодших до найстарших. Подякував за це, що колядою відповідаємо на заклик Блаженнішого Святослава, щоби постійно усім і по цілому світу пригадувати, що українці не здаються, а колядками вітають себе та передають надію на перемогу.

Владика Аркадій попросив ще, щоб усі, цілою церквою, заспівали спільно одну коляду. Закінчуючи, усі присутні в храмі бурхливими оплесками подякували за чудовий концерт. Владика запросив також на наступний концерт колядок до собору – в неділю 22 січня, на год. 11:00.  Виступить чоловічий хор – «Журавлі». Запрошуємо усіх.

Ред. cerkiew.eu

фото: Збіґнєв Піщако

Categories: Katedra