Різдвяні богослужіння та тадиційний вертеп в цьому році мали місце на парафії св. Дмитрія в Лемборку.

В Навечір’я Різдва 6 січня адміністратор парафії о. Олег Гриців відвідав в Костково переселених українців, серед яких майже 30 дітей. Присутні помолилися за мир в Україні, та за їхні родини, котрі залишилися по ту сторону кордону. Згодом, ділячись Різдвяною просфорою, присутні, складаючи один одному побажання, приступили до Святої Вечері.

Ввечері о год. 20.00 в Лемборку служилось Велике Повечір’я з Литією.

В сам день торжества Різдва Христового о 12.30 год. служилась Божественна Літургія, котра численно зібрала вірних. Після Літургії учні з парафії та міжшкільного пункту навчання української мови та релігії в Лемборку представили Різдвяний вертеп, участь в котрому взяло понад 20 дітей. Діти показали свої артистичні, вокальні та хореографічні здібності.

13 січня вищезазначена група представила український вертеп в міському кінотеатрі на XVIII Огляді вертепів в Лемборку, під час котрого з посеред інших груп, театральне дійство було на високому рівні.

Щиру подяку складаємо вчителям п. Уляні Гриців, п. Світлані Хоменко, п. Ірині Грузевич, а також дітям та їхнім батькам за вагомий вклад в приготування свята.

14 січня після Божественної Літургії з нагоди свята Обрізання Господнього та св. Василія Великого парафіяльна громада св. Дмитрія зібралася на парафіяльну кутю, під час котрої усі присутні поділилися Різдвяною просфорою, співали колядки, та раділи спільній родинній зустрічі.

Слід відзначити, що на зустрічі був також присутній мер Лемборка п. Вітольд Намишьляк та директор початкової школи номер 8 в Лемборку п. Даніель Надворскі.

о. Олег Гриців

Categories: Parafie