У п’ятницю 20 січня в приміщеннях Вармінсько-Мазурського Університету в Ольштині відбулася різдвяна зустріч для дітей і батьків з греко-католицької парафії Покрови Пресвятої Богородиці. Зустріч підготувала с. Франциска Саламашек зі Згромадження Сестер Служебниць. Від вересня 2022 р. с. Франциска перебрала обов’язки навчання катехизи для дітей в Ольштині. В організації зустрічі допомагали також вчительки української мови з пункту навчання мови в Ольштині.

У зустріч взяло участь близько 100 осіб. Були запрошені Владика Аркадій Трохановський та парох ольштинської парафії о. Іван Галушка. Зустріч почалася від молитви й прочитання парохом о. Іваном фрагменту зі Святого Письма. Після молитви усіх привітав Владика Аркадій та поділився з прибулими просфорою. Потім був почастунок та спільне колядування. 

У другій частині зустрічі був святковий концерт, під час якого діти  виступили з Вертепом, підготованим с. Францискою ССНДМ, а дитячий ансамбль «Сузір’ячко» заспівав низку колядок. На закінчення спільної вечері Владика Аркадій подякував усім за участь і зустріч, зокрема с. Францисці за підготування зустрічі з просфорою.

Дякуємо усім батькам, що так численно прибули з дітьми на зустріч.

Ред.  cerkiew.eu

Фото: С. Мельник, І. Курій

Categories: Katedra