25-26 лютого 2023 року в Гіжицьку відбулось відзначення в Гіжицьку події річниці повномасштабного вторгнення росії на Незалежну Україну.

У неділю 26 лютого в парафіяльному храмі Пресвятої Тройці в Гіжицьку було відслужено Святу Літургію в наміренні за справедливий мир в Україні й перемогу над злом, яке принесла війна на українську землю ще з 2014 року. Літургію очолив місцевий парох ієром. Василь Парасюк ЧСВВ. Після Святої Літургії було відслужено панахиду за загиблих воїнів, волонтерів, жертв цивільного населення російсько-української війни.

У післяобідній час відбулася благодійна регіональна подія, організована Мазурським відділом ОУП, за участю Преосвященнішого Владики Аркадія Трохановського, багатьох гостей, між іншими; журналістів, публіцистів, представників Євромайдану-Варшава, самоврядних влад і установ мазурського регіону, громадян України і Польщі. Ця подія мала на меті підкреслити необхідну солідарність, підтримку та визначення потреб і форм допомоги Україні та її громадянам в подальшій боротьбі з російським агресором.

Також день скоріше, 25 лютого, у домівці ОУП – осередку української культури в Гіжицьку – відбулася зустріч волонтерів.