01 березня в Члухові при парафії Зачаття св. Івана Хрестителя відбулася зустріч священиків Ґданського деканату, яку очолив Владика Ольштинсько-Ґданський Аркадій Трохановський. У зустрічі взяли участь усі священики Ґданського Деканату.

В ході засідання священики обговорили ряд важливих питань, пов’язаних з життям церкви та її вірних.

Архієрей разом з священиками говорили про календарну реформу, котра з 1 вересня 2023 року входить в життя в Перемисько-Варшавській Митрополії УГКЦ в Польщі. Священики наголосили на тому щоб усвідомлювати вірним на чому полягає дана реформа і які рації вона несе.

На засіданні був представлений Статут  Капітули св. Володимира в Ґданську.

Між іншим священики поділилися спостереженнями та досвідом душпастирських відвідин з Йорданською водою Різдвяному часі.

В ході засідання єпископ і священики обговорили душпастирську програму єпархії та внесли певні пропозиції.

Владика Аркадій ознайомився з ситуацією катехитичного навчання при кожній парафії, котру представив кожний священик.

Засідання не оминуло і питання громадян України, котрі під час останнього року в умовах війни приїхали до Польщі. Священики поділилися досвідом підтримки українців, котру здійснюють на своїх парафіях. Владика Аркадій запевнив у підтримці певних потреб, котрі парафія не зможе задовільнити самостійно.

На завершення парох Члухівської парафії о. Роман Ференц запросив владику і священиків до храму, де присутні помолилися та ознайомилися з історією святині.

Єпископ подякував священикам за плідну зустріч та запросив на наступний Соборчик Гданського деканату, котрий відбудеться в парафії св. Дмитрія в Лемборку.

о. Олег Гриців для інформаційного відділу