Тит Войнаровський народився 16 лютого 1856 року в селі Ляцьке у сім’ї священика Петра Войнаровського. Ця сім’я бере початок від козацького роду Войнаровських, а саме – від полковника Андрія Войнаровського, одного із найближчих співробітників Івана Мазепи.

Навчався в Станіславській гімназії. Теологію студіював у Львові і закінчив із відзнакою у 1878 році. Сім’я Войнаровських жила у резиденції поблизу церкви. У 1880 році одружився з Ємілією Шепарович, донькою пароха із Олеші. Але вже восени 1881 році вона помирає. Висвятившись у 1881 році, о. Войнаровський  душпастирює в Олеші, Колодіївці, у Львові, П’ядиках, Топорівцях, Балинцях.

Молодий священик, окрім духовних проповідей, допомагав селянам у будівництві церкви, школи чи просто допомагав селянам у господарстві. Окрім духовної діяльності, багато займається економічними справами. Допомагає селянам у розподілі поміщицьких земель. У Львові заснував товариство «Земля». А в 1909 році за його ініціативою було засновано у Львові земельний банк. Важливою віхою у житті отця Тита Войнаровського був 1907 рік, коли він був кандидатом від коломийського округу послом до віденського парламенту.

Отець митрат Тит Войнаровський став  кустосом Львівської греко-католицької капітули, адміністратором митрополичих дібр, почесним доктором економічних наук Української господарської академії у Подебрадах,

Отець Тит Войнаровський допомагав хворим як народний цілитель. Своїм життям він довів служіння церкві, своїй державі, своєму народові.

Багато задумів і проектів Тита Войнаровського не були реалізовані. Але, як вважає історик Ореста Шевченко, „отець Тит Войнаровський належав до числа тих галицьких священиків, чия відданість своїм парафіянам стала чи не головною причиною тієї вірності, яку наш народ зберігав Українській Греко-Католицькій Церкві під час комуністичного терору”. Помер о. Тит Войнаровський 21 лютого 1938 року. Упокоївся він у гробниці митрополитів і крилошан на полі 6 Личаківського цвинтаря у Львові.

___________________________________________________________________________

Світлини:

Гробниця крилошан УГКЦ на Личаківському цвинтарі у Львові.