3 березня 2023 року у місцевості П’єнєжно відбувся Соборчик отців Ольштинського деканату.

Ця подія відбулась за участі отців, які приналежать до Ольштинського деканату. Зібрання розпочались молитвою ІІІ часу.

Соборчик очолив правлячий єпископ Ольшанського-Ґданський, кир Аркадій Трохановський. Учасниками Соборчику були присутніми: о. Артур Маслей – парох Пєнєнжна, о. Богдан Ситчик – декан Ольштинський, о. Іван Лайкіш, о.Юлій Кравєцкі, о. Артем Наконечний.

На Соборчику було порушено ряд питань, серед яких були такі як: церква після пандемії, душпастирська програма  на 2023 р. в Ольштинсько-Ґданській єпархії, катехитична програма і методи її реалізації, спільні молитовні зібрання в ІІІ неділю Великого Посту – Глотові, діяльність Карітас. Не оминули соборові отці календарне питання, а саме технічні моменти у підготовці вірних до святкування за новим календарем. На Соборчику було порушено ряд інших важливих питань.

Відповідаючи на попередньо поставлені цілі Соборчика, кожен із учасників поділився власними спостереженнями щодо практикування вірними Божого культу у церкві після знесення пандемічних обмежень. Також отці вислухали душпастирську програму в нашій єпархії і вносили свої корективи. Щодо катихитичного звіту, то також кожен поділився своїми методами і досягненнями на цьому грунті. Було вислухано звіт з діяльності БО Карітас. Кожен учасник отримав знання на тему допомоги потребуючим, зокрема біженцям з України.

Традиційно для завершення Соборчик закінчився спільною молитвою і благословення єпископа Ольштинсько-Ґданського!