Молебнем до Пресвятої Богородиці відслуженим перед ярославською іконою Милосердя Двері в наміренні припинення війни й кровопролиття, очоленим Ольштинсько-Ґданським Ординарієм Аркадієм Трохановським, завершилася в післяобідніх годинах у суботу 4 березня в Гурові Ілавецькому Єпархіальна Біблійна Олімпіада для учнів початкових та середніх шкіл.

Організатори олімпіади, проведеної для учнів початкових та середніх шкіл, запропонували раніше для вивчення катехитам-вчителям та іхнім вихованцям наступні теми для прочитання та розумів:

  • Євангеліє від Марка (початкова школа);
  • І послання апостола Павла до Коринтіян.

Письмова частина Олімпіади відбулася в гостинних порогах Комплексу Шкіл з Українською Мовою Навчання, натомість учасники заходу помолилися й отримали нагороди в місцевому храмі Воздвиження Чесного Хреста.

Владика Аркадій Трохановський з радістю відзначив, що треба дійсно тішитися фактом, що діти й молодь, заохочені та підтримані своїми вчителями, а також батьками, читають слова Євангелія, роздумують над ними і, згідно зі своєю совістю, намагаються якомога найближче дотримуватися їх у непростому щоденному житті.

Голова Катехитичної Комісії, одночасно голова організаційного комітету, о. митрат Іван Лайкош назвав переможців інтелектуальних змагань. У молодшій групі перемогли:

  • ІІ місце: Петро Свідницький (Ельблонг);
  • ІІІ місце: Анна Столиця (Елблонг).

У старшій групі (середні школи) нагороди отримали:

  • І місце: Ксеня Стец (Ґданськ);
  • ІІ місце: Юлія Дутка (Гурово Ілавецьке);
  • ІІІ місце: Юлія Жеребна  (Гурово Ілавецьке).

Повна вражень й подорожей субота, бо ж діти й молодь до Гурова Ілавецького приїхали з: Ольштина, Пасленка, Ґданська, Лелькова, Ельблонга, Бань Мазурських, Байор Малих, закінчилася врученням грамот і нагород переможцям, але й також кожному учасникові, спільною світлиною з Ольштинсько-Ґданським Владикою нашої УГКЦ в Польщі та глибоким переконанням, що «ми одна родина» і хочемо нею бути назавжди.

Спонсором Олімпіади й нагород була Організація Католицької Церкви в Німеччині для допомоги Церкві у Східній Європі «Renovabis».

(бт)