Кожна християнська душа зєднюється із молитвою Церкви, кожна особа, що прагне правди і справедливості, просить про допомогу у перемозі над безбожними чужинцями.

І Свята Церква в час Великого посту нагадує нам, що саме Хрест Христовий є зброєю перемоги. Ми закликаємо нині, як і на Воздвиження, – „Хресту Твоєму поклоняємся, Владико, і святеє Воскресіння Твоє славимо!” Ці слова виражають нашу віру і сподівання – віру у перемогу життя над смертю і сподівання діждатися славного Христового воскресіння. Хрест – краса Церкви! Але Христос нам нагадує: „Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде!” (Мк. 8:34). Такими словами парох о. Павло Старух ЧСВВ звернувся до своїх парафіян.****Також Отець Павло другий рік традиційно як в Круглянці так і в Банях Мазурських подбав про те, щоб парафіяни разом з сусідніми парафіями єдналися в молитві Хресної  Дороги!

У Хрестопокліннну неділю 19.03.2023 р.Б., у Банях Мазурських відбулася хода Хресної Дороги яку провели душпастирі: парох о. Павло Старух ЧСВВ парафії Святого Миколая і латинський священник кс. Ярослав Буховецький з парафії Св. Антонія Падевського РКЦ.****Разом молилися в наміренні родин  та за мир в Україні та світі. На завершення парох ієремонах Павло Старух подякував присутнім за молитву і разом з кс. Ярославом Буховецьким уділили вірянам благословення яке здійснило повний відпуст молитви Хресної Дороги!

Слово Боже живе і діяльне, тому, бажаючи осягнути славу Воскресіння Христового, покликані ми пронести і свій хрест, покликані ми покаятись у надуживаннях і явних гріхах, покликані приносити плоди каяття, творячи добро усім, поки маємо час, а найбільше одновірним (Гал. 6:10).

Хай же Господь, Котрий витерпів хрест, страждання, приниження і розп’яття, та силою Божою переміг смерть і тління, сподобить і нас Своєї милості, жаданої допомоги і повсякчасного благословення!

                     с. Мирослава Гнилиця Згр. Св. Йосифа ОПДМ

                                            Фото: Євгена Ноґі

Categories: Parafie