Бог покликав сестру Марію найперше до Згромадження Сестер Святого Йосифа а відтак до Вічності ! 25 березня 2023 року відійшла у вічність с. МАРІЯ МІКУЛА, ЗССЙОПДМ. ЇЇ земна мандрівка закінчилась на  91 році життя.

З рідного Залужжя доля кинула її на Мазури де з неповторною турботою дбала про своїх вихованців- діточок, а також сестер йосифіток не тільки,  як настоятелька. Відійшла до Всевишнього людина доброзичлива і чесна, працелюбна і жертвенна. На її вибір стати монахинею немалий вплив мав о. Мирослав Ріпецький i це чудодійне місце, яким було і є Хшаново. Після того, як склала довічні обіти була в різних домах однак найдовше в Банях Мазурських.

28-го березня в церкві св. Миколая Чудотворця Парох отець Павло Старух, ЧСВВ відслужив монаший парастас, а 29-го владика Аркадій Трохановський очолив Святу Літургію за покійну сестру Марію. У похоронних святкуваннях, крім численної баньомазурської громади взяли участь о. Протоігумен Микола Козіцький, ЧСВВ з Варшави, сестри монахині Сестер св. Йосифа ОПДМ з України та Польщі на чолі з сестрою Генеральною Єлизаветою Бігун та Провінційною с. Мирославою Гнилиця і Сестри Служебниці НДМ та священики з Венгожевського та інших деканатів. Покійна Сестра Марія Емілія Мікула на завжди залишиться в нашій пам’яті. Відійшла гарна людина, вірна покликанню служити Богу і людям, сильна вірою молитви…

                   Богдан Хомин