ОСВЯЧЕННЯ ІКОНИ СВЯТОГО ЙОСАФАТА КУНЦЕВИЧА З НАГОДИ ЮВІЛЕЮ

400-ЛІТТЯ ЙОГО МУЧЕНИЦЬКОЇ СМЕРТІ


У Ольштинсько-Ґданської єпархії УГКЦ в Польщі відроджується поклоніння чудотворній ІКОНИ СУПРАСЬКОЇ БОЖОЇ МАТЕРІ

Напередодні пам’яті святого апостола Євангелиста Іоанна за давнім переказом та за традицією супрасльських василіян святкуємо день ікони Матері Божої Супраської. З нагоди цього свята в парафії у Білостоці перед літургією відбулася окрема зустріч для жінок з конференцією. Парафіяни у храмі вітали преосвященного владику Кир Аркадія Трохановського, який очолив літургію на котрій були присутні священики з нашої єпархії та гості: о. Григорій Столиця, Венґожевський декан і парох у Хшанові; , ієромонах Ігор Гарасим ЧСВВ, парох у Кентшині, ієромонах Мирослав Підлипчак ЧСВВ та душпастир парафії у Білостоці отець Андрій Залевський SVD

У літургії взяли участь також о. Євгеній Усошин з Мінська (Білорусь), канцлер Курії Апостольської Адміністратури для греко-католиків Білорусі. Друзі та доброчинці парафії: О. Ришард Пастурек та сестра Кінга MSF. O. Єжи Сенчек, директор Карітасу Білостоцької Архієпархії якому владика Аркадій вручив подячну грамоту за гуманітарну допомогу для України та для біженців з України на території Білостока.

Перед початком Літургії Владика Аркадій освятив нову ікону з нагоди 400-ліття мученицької смерті святого Йосафата Кунцевича, яка буде вшановуватися в  парафії Білосток. В рамах святкування ювілейного року смерті святого Йосафата; доктор історичних наук Радослав Добровольський прочитав лекцію про життя та чудеса, смерть та мощі великомученика єдності християн.

Після літургії була святкова трапеза в часі котрої вірні спілкувалися зі своїм епіскопом.

отець Андрій Залевський SVD