Найважливішими подіями у дитинстві є Перша Сповідь та Святе Причастя, адже ми вперше починаємо спілкування з Богом і даємо Йому обітницю пройти свій життєвий шлях, сповідуючи християнські закони. Вся родина, у якій росте майбутній маленький християнин чи християнка, старанно готується до цієї хвилюючої події та чекає на неї з нетерпінням.

У неділю 28 травня 2023 р.Б., в Церкві Св.Миколая в житті маленьких школярів відбулася одна із найважливіших подій – Перша Сповідь і Перше Причастя.

З великим хвилюванням та нетерпінням діти очікували на цей особливий день, щоб прийняти Ісуса. Але найбільше цьому радів Ісус, який знайшов Собі місце у маленькому дитячому серці.

Чемні й уважні були першопричасники також річниця під час Божественної Літургії. Було помітно, що діти відчували велич свята, адже це — не лише білосніжні сукні на дівчатках та строгі костюми на хлопчиках, але насамперед єднання з Господом. Віднині вони по-особливому нестимуть у своїх серцях вогник Божої Любові й Благодаті. Не менш трепетно переживали рідні батьки, хресні батьки, бабусі й дідусі, що зібралися в Церкві з святкової нагоди.

Парох Отець Павло Старух ЧСВВ привітав дітей з великим днем у їхньому житті, побажав кожному першопричаснику Божого благословення і Божого зміцнення на дорозі християнського життя. Звертаючись до батьків, священик подякував їм за зусилля у християнському вихованні дітей і побажав надалі виховувати їх у християнській вірі та прикладом свого життя передавати їм любов до Бога і ближніх.

На згадку кожна дитина отримала Пам’ятку Ікону на якій зображена Пресвята Родина.

Хлопчики і дівчатка надовго запам’ятають день, коли прийняли Пресвяту Євхаристію – найбільший скарб для безсмертної душі кожного християнина. Нехай ця тиха радість особливої зустрічі з Богом, яка наповнила їхні серденька, серця їхніх рідних, упродовж усієї мандрівки дорослим християнським життям, зміцнює і підтримує діточок. Нехай кожен наступний крок у їхньому житті, маленький чи великий, буде завжди у напрямку до Неба!

Віримо, що у цих чистих дитячих серцях завжди палатиме вогник великої святої Божої любові, що вони любитимуть і шануватимуть своїх рідних, вчителів, будуть взірцем служіння Богові, людям і нашій Україні.

Categories: Parafie