У неділю після Вознесіння Господнього та Отців І Вселенського Собору (28 травня) Божественну Літургію в ольштинському соборі Покрови Пресвятої Богородиці очолив ординарій Ольштинсько-Ґданської єпархії Владика Аркадій Трохановський Божественну Літугію. З Владикою співслужили: протосинкел о. Іван Галушка – парох ольштинського собору, о. Станіслав Тарапацький та о. диякон Богдан П`єтночко.

Даної неділі ольштинська парафія святкувала дві, дуже важливі для події. На Божественній Літургії до першого Святого Причастя та Першої Сповіді приступило 6 дітей а річницю першого Святого Причастя та Першої Святої Сповіді відзначило 15 дітей.

В іншій, як звичайно, формулі, Владика виголосив проповідь, розповів отже, дітям казку, як сьогодні треба дійсно вміти відчинити двері нашого серця Ісусові, хоча так багато маємо інших пропозицій. Як Він хоче бути приятелем кожної дитини, кожної людини. Він чекає на кожного з нас і хоче допомогти нам бути щасливими людьми.

Радісна подія, як ця в ольштинському соборі, має завжди піднесений характер. Це родинне свято, яке також об’єднує цілу парафію. Таке свято, це також нагода подякувати всім, хто допомагав батькам підготувати дітей до Святого Причастя а особливо с. Францисці Саламашек СНДМ, яка невтомно їх навчала і підготовляла до події.

Після літургії відбулося також посвячення подарків для дітей, ікон  та Святого Письма.

Редакція: cerkiew.eu

Фото: С.Мельник

Categories: Katedra