Субота 17 червня 2023 р. стала в слупській спільноті днем виняткового свята. Отже, саме того дня в місцевому храмі Різдва Івана Хрестителя була відправлена торжественна Архиєрейська Літургія з чином ієрейської хіротонії. Літургію очолив ординарій Ольштинсько-Ґданської Єпархії Аркадій Трохановський у сослужінні двох митратів нашої Церкви й інших прибулих на свято священників.
Владика уділив ієрейської хіротонії диякону Андрію Андрушківу. Дана хіротонія стала першою в історії Ольштинсько-Ґданської Єпархії та єпископському служінні Владики Аркадія. Відбулася за участю духовенства Ольтинсько-Ґданської Єпархії та семінаристів Духовної Семінарії у Любліні. У Тайну Священства вводив диякона ректор Семінарії о. митрат Богдан Панчак.
Серед іншого, Владика Аркадій відзначив у провіді: «Сьогодні відбулася дуже важлива подія. Господь Бог вибрав молодого чоловіка, щоб продовжував Його місію.
Саме священник присутній у найважливіших моментах життя кожної людини. Він також несе усі таємниці, які завірили йому вірні. Свщенник покликаний з народу і також постійно повинен бути з людьми, яких довірено йому Владикою. Це велика служба та дуже важлива суть покликання. На тій дорозі, яка має бути голосом Бога, священник досвідчує і труднощей, але тоді це стає також нагодою до цього, щоби бути дійсним свідком віри.
Священник також покликаний обновляти людей купіллю відродження. І про це молиться святитель, просячи Бога, щоби новий священник був гідними сповнювати це завдання. Обновляти людей купіллю відродження – означає обмивати людину водою хрещення, яке прощає гріхи та має силу включати людину у спільноту Церкви. Отже, священник має право через Тайну Хрещення включати у Містичне Тіло Христове, яким є Церква, нових членів. Обмивати людей купіллю відродження священник має право також у Тайні Покаяння, коли від Христового імени відпускає людям гріхи. Жодна людина, яка не бере участі в ієрархічному священстві Христовому, не наділена такими правами і такою великою гідністю. Священничі рішення на землі приносять наслідки у небі. Годі це зрозуміти, можна і треба лише висловити Богові слова безмежної вдячності за таку довіру нам, священникам, та за таке обдарування».
Довершенням Божественної Літургії стали слова привітань й букети квітів отцю Андрію від парафіян та дітей: «Дякуємо Господу Богу за дар твого життя, отче, та покликання! Бажаємо щоденної радості, сильного духу та кріпкого здоров’я! Нехай Батько наш Небесний тримає у своїй щирій опіці всі твої справи, кожен твій крок, твою родину». Професор Роман Дрозд висловив свою велику радість від події, що здійснилася в слупському храмі. В році 76-ої річниці акції «Вісла» можна мати почуття, що хоча нас мало не бути, ми сьогодні існуємо й розвиваємося. Це завдяки вірі, надії та любові наших батьків, які це нам переказували але зокрема й тому, що були священники, і далі вони є. Нехай це служіння буде для добра нашого народу – відзначив проф. Роман Дрозд.
На закінчення торжества всім прибулим за присутність, за опіку та виховання й підготувння до події подякував о. Андрій Андрушків.

Вітаємо о. Андрія в рядах духовенства Ольштинсько-Ґданської Єпархії та бажаємо всього, що найкраще в житті та многая і благая літа!(ред.

вебсторінки Ольштинсько-Ґданської Єпархії)