У неділю Всіх Святих українського народу, 2 липня 2023 р., Владика Аркадій відвідав греко-католицькі парафії в Бранєві та Пенцішеві.

Найперше в Бранєві Владика Аркадій у співслужінні з місцевим парохом о. Петром Гудкою та о. дияконом Богданом П’єтночкою помолилися з усією спільнотою вірян про Боже благословення для родин бранєвської парафії. У проповіді Владика Аркадій відзначив, що питання святості сьогодні дуже непопулярне. Завданням християн є відновлювати цю святість в щоденному житті. Наголосив також на тому, що питання святості треба починати з наших власних родин й у співпраці з церковною спільнотою. Таку дорогу показують святі нашого народу. На завершення Божественної Літургії Владика Аркадій привітав з ювілеєм 50-ліття подружнього життя панство Володимира та Терезу Грушків і вручив їм почесну грамоту. Після літургії о. Петро Гудко роздав школярам свідотства з катехизи з нагоди закінчення навчального року.

Натомість у парафії в Пенцішеві Владика Аркадій мав можливість бути вперше від дня утворення Ольштинсько-Ґданської Єпархії. У проповіді єпарх нав’язав до покровителів парафії, святих Володимира та Ольги, як тих, шо були, між іншими, першими святими нашого народу. Після літургії був час на спільну зустріч з вірянами та розмови на різні теми, що їх сьогодні хвилюють, зокрема про ситуацію за східним кордоном.

@прес-служба Ольштинсько-Ґданської Єпархії  

Фото: Анна П’єтночка