В днях 17-28 липня проходить черговий тур Сарепти для молоді середніх шкіл в Новиці. Молодь котра бере участь у таборі приїхала ось з таких місцевостей: Щецін, Кошалін, Ґданськ, Ельблонґ, Пасленк, Моронґ, Ольштин, Ґіжицько, Ґожув Віелькопольський, Щецінек, Старгард Щецінський, Люблін, Лосє. Ведучим табору є о. Павло та Анна Березки. Протягом перших чотирьох днів, катехизи та конференції голосив о. Роман Стороняк.

Головною темою були святі таїнства в житті молодої людини. Першого дня молодь задумувалась над групою таїнств зцілення – особливо над тайною покаяння. У вівторок сарептяни почули в трьох доповідях про розвиток Євхаристії з групи таїнств втаємничення християнського.

Середа була днем паломництва на Святу Гору Явір, де звершено Літургію, яку очолив Кир Володимир (Ющак). Від імені Сарептян, о. Павло привітав Владику з Його днем народження. Пообіддя та вечір був часом задуму над групою таїнств служіння.

Для підлітків найцікавіше було почути про таїнство подружжя, а також як до такого важливого життєвого рішення приготуватись. Молодь почула також про небезпеки раннього статевого життя.

o. Роман Стороняк

Categories: Z życia UKGK