Протягом одного тижня серпня почесним гостем Ольштинсько-Ґданської Єпархії УГКЦ був Владика Микола Бичок, Єпископ Єпархії Святих Верховних Апостолів Петра і Павла УГКЦ в Австралії, Новій Зеландії та Океанії із осідком у Мельбурні.

Цікавлячися єпархіяльним життя нашої наймолодшої в Польщі єпархії Владика відвідував окремі парафії, зустрічався з отцями парохами, членами парафіяльних рад, розмовляв з мирянами, став учасником молитовних зустрічей і хорового концерту зорганізованого в рамках І частини Міжнародного Фестивалю „Metastasio bez granic” в Супраслі.

Концерт відбувся в костелі під покровом пресвятої Богородиці Королеви Польщі, в якому хор Підляської Опери співів супраські кантики (біблійнй пісні) недавно віднайдені у віленській бібліотеці.

В розмові з журналістом про УГКЦ в Польщі Владика Микола Бичок однозначно відзначив: «Мабуть треба рішуче і з гордістю ствердити, що ми і тішимося, і віддаємо належну честь Українській Греко-Католицькій Церкві в Польщі. На еміграції життя Церкви своєрідне. Там, де ми маємо свою структуру, де маємо єпископа, де маємо парафії, там наше життя розвивається. Маємо також у світі такі країни, де офіційно наших структур нема. Ось приклад нашого єпископа, Степана Суса, якого можемо назвати єпископом світу, бо ж він відповідає за двадцять п’ять країн світу, де буває по одному священнику, де не маємо церков. А про Церкву в Польщі можна сказати, що це дозріла, здорова структура, яка має все, що потрібно».

[інтерв’ю з Владикою Миколою Бичком читайте у найновішому випуску „Благовіста»]

(бт)

Categories: Wywiady