5 листопада 2023 року Божого, Преосвященний владика Аркадій Трохановський з пастирським візитом відвідав душпастирський осередок вірних УГКЦ у м.Млава, яким духовно опікується протоієрей Богдан Костецький. Разом з єпископом для дияконського служіння прибув о. диякон Богдан Пятночко.
Спільнота вірних у м.Млава складається переважно з українців, що знайшли працю у Польщі ще у довоєнний період, та з тимчасово переміщених осіб з України через повномасштабну війну на їх Батьківщині.
Перед Богослужінням, єпарха Ольштинсько-Ґданського зустріли та привітали діти спільноти разом зі своїм учителем п. Юлею Малецькою та священником о. Богданом Костецьким.
У своїй гомілії владика Аркадій нагадав про гасло Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава «Україна молиться, Україна бореться, Україна стоїть», та закликав до посиленої молитви українських жінок за мир і спокій в Україні.
Архієрей подякував людям за те, що не втрачають віри і приходять на Св.Літургії, підтримав тих,що втратили все після окупації і знайшли прихисток у Млаві, де не просто не опустили руки, але й активно допомагають тим, хто нині найбільше потребує цієї допомоги.

Закінчився пастирський візит подячним словом о.Богдана Костецького таспільним фото з усіма бажаючими.

Соломія Костецька, м.Млава

Categories: Parafie