Парафіяльна спільнота у м. Пєнєнжно 8 листопада, у світлий празник Святого Архистратига Михаїла та всіх небесних сил безтілесних, урочисто святкувала своє Престольне Храмове Свято.

Цьогорічне святкування особливе тим, що згадували 400-ліття нашої церкви. Розділити молитовну радість разом з парафіянами та парохом о. Артуром Маслеєм і сотрудником о. Євгеном Гаврилишином приїхали отець-декан Богдан Ситчик – парох Лідсбаргу та Доброго Міста, о. Станіслав Тарапацький – Ольштин, який очолив богослужіння, найближчий сусід о. Роман Стороняк – парох Орнети та Моронга, о. Христофор Єдвабнік – сотрудник Гурово-Ілавецького та о. д-р Ян Боцян SVD – духівник семінарії ОО Вербістів у Пєнєнжно.

У гомілії, що виголосив о. Євген, акцентуючи увагу всіх присутніх на особливому єднанні молитовно воїнства Небесного та земного люду у часі та місці, зокрема у 400-літніх стінах храму в Пєнєнжно, які бачили понад 15-ть поколінь.

У часі Многоліття, особливі слова подяки та побажання від парафіяльної Ради та усіх парафіян звучали на одресу о. Пароха Артура Маслея в День 30-ліття служіння у Парафії, за його невтомну працю Українській Греко-Католицькій Церкві та Українському народу. Цей День особливий, як і усі ті дні та час, коли ми єднаємось у молитві до Господа Бога найперше у проханні переможного миру Україні.

Текст: о. Євген Гаврилишин

Фото: Павло Мачуга

Categories: Parafie