У понеділок 27 листопада в Варшаві в приміщеннях монастиря Успення Пресвятої Богородиці отців чину св. Василія Великого відбулася ІІІ Сесія Синоду Єпископів Перемисько-Варшавської Митрополії. У Синоді взяли участь Архиєпископ Євген Попович – Митрополит Перемисько-Варшавський, Єпископ Володимир Ющак ЧСВВ – Єпарх Вроцлавсько–Кошалінський, Єпископ Аркадій Трохановський – Єпарх Ольштинсько-Ґданський.

ІІІ Сесія Синоду Єпископів почалася від спільної молитви. У першій частині робочої зустрічі владики обговорили постанови Синоду Єпископів УГКЦ та прийняли рішення щодо реалізації постанов Декрету Синоду Єпископів УГКЦ на рівнях митрополичому та поодиноких єпархій. У кожній Єпархії буде реалізована програма „Зцілення ран” – сім’я, лікування ран, з окремим зверненням уваги щодо біженців та вбогих. Владиками було прийнято рішення відносно здійснення душпастирського плану в Перемисько-Варшавській Митрополії на 2024 р. Зокрема обговорено проєкт проведення прощі до ярославської ікони „Милосердя Двері” та до Пратулина у зв’язку зі 150-ю річницею смерті пратулинських мученників.

У другій частині робочої зустрічі владики вислухали звітів та рекомендацій з діяльності існуючих структур установлених Синодом Єпископів Перемиьско-Варшавської Митрополії. Прийнято звіт з діяльності Духовної Семінарії в Любліні (о. Богдан Панчак), звіт з діяльності Братства Сарепта (о. Іван Піпка), звціт з діяльності Міжєпархіяльного церковного Трибуналу (о. Петро Павлище), звіт з діяльності Реґентського Інституту (п. Ярослав Вуцік), звіт з діяльності Військового капеланства (о. Роберт Роса), звіт з діяльності Митрополичої Катехитичної Комісії  (о. д-р Ярослав Роман), звіт з діяльності Митрополичої Комісії у справах соціяльних комунікацій (о. Богдан Степан), з діяльності видавництва «Благовіст» (п. Богдан Тхір) та прийняли письмовий звіт з діяльності Літургійної Комісії (о. Петро Кушка ЧСВВ). Синод прийняв звіти та ознайомився з рекомендаціями і визначив напрямки праць на майбутнє. Вислухав також справоздання щодо праць над друком польською мовою Катехизму УГКЦ „Христос – наша Пасха”. Були ще обговорені інші актуальні питання.

Третя Сесія Синоду Єпископів Перемисько-Варшавської Митрополії закінчилася спільною молитвою.

Секретар Синоду