6 грудня 2023 року Божого парафія святкувала свій храмовий празник Святого Миколая Чудотворця Архиєпископа Мир Лікійськького у Банях Мазурських. 


У цей день в церкві служилася приміційна свята Божественна Літургія яку служив приміціянт о. Христофор Єдвабнік. Разом із ним співслужили ієромонахи та священники венгожевського деканату УГКЦ. У свої проповіді отець приміціянт говорив про важливість таємного непоказного служіння і про вміння жити у правді – бажання виховувати(ся) у ній та сміливість захищати її. Також наголошував на тому, що „милосердя – це є бути відкритим до невдячних” – себто, споглядаючи доброту Бога, іти найперше до тих, хто є „нечемним”, адже вони того чи не найбільше потребують.

На кінець Божественної Літургії парох о. Павло склав слова подякі для о. Христофора із дружиною Мар’яною та отцям, запрошеним гостям і усім присутнім. Після слів подяки передав голос наймолодшим дітям які привітали приміціянта.

Опісля богослужінь в храмі відбулося приміційне благословення. На згадку кожен охочий парафіянин міг взяти до своєї домівки образок.

Отець Павло Старух ЧСВВ часто наголошує на тому, щоб поглядати на небесного покровителя нашої спільноти – Святого Миколая – і щоб ми вчилися від нього бути відчайдушними воїнами Христовими. Пам’ятали про те, що „де скарб наш, там буде наше серце” і не біймося праці, аби ставати блаженними, а по тім – святими!

У парафії Св. Йосафата Круклянках в цей самий день парафіяни також мали нагоду помолитися приміційну Святу Літургію і отримати благословення від приміціянта о. Христофора.

текст: c. Йосифа Родич

фото: парафіяльний архів

Categories: Parafie