Доброю традицією парафії Покрову Пресвятої Богородиці в Ольштині стали різдвяні концерти колядок у виконанні місцевих артистів. Саме у неділю, 21 січня, парафіяни могли насолоджуватися звучання колядок у виконанні Дитячого Вокального Ансамблю Сузір’ячко під керівництвом Дарії Булки-Бзіль та молодіжного квартету Тоя, з яким працюють Українки – Марія Пташник та Зоряна Цюник. Цього року Сузір’ячко подарувало нам колядки та щедрівки, які усі знаємо, але їх хочеться повторювати й з радістю слухати кожного року. На цей раз вони лунали у сольному або одноголосному виконанні з радісним дитячим ентузіазмом. Колядку «Бог ся раждає» діти виконали у супроводі гітари (Ярема Боднар та Миколай Бзіль). Вперше в дуеті дебютували маленькі сестрички Анастасія та Надя Левчишин та брати Миколай і Стефан Бзілі. Майстерність виконання прозвучала у виступі Яреми Боднара, а на чергового соліста ансамблю виростає Михайло Савчак.

Молодіжний квартет Тоя – це Марія Ґашинська, Лєна Гнатюк, Ганна Холєвка та Петро Холєвка, які у супроводі скрипки (Марія Пташник), піаніно (Зоряна Цюник) та акордеона (Петро Холєвка) подарували нам оригінальне багатоголосне виконання рідкісних колядок та щедрівок. Захоплювало незвичне виконання всесвітньо відомого «Щедрика» та стародавньої лемківської колядки «Тешуть теслі». Ознакою майстерності була гармонія пронизливих дівочих голосів у поєднанні з м’яким тембром голосу Петра Холєвки. Дочка Зоряни Цюник – Яніна заспівала різдвяну пісню «Їде, їде Бог на санях».

На кінець концерту до присутніх звернувся о. парох Іван Галушка, який подякував дітям і молоді та їхнім керівникам за підтримування та популяризацію гарної традиції колядування. Отець підкреслив, що це також особлива форма молитви, якою прославляємо Новонародженого Христа. Вдячність публіки за концерт проявилася у бурхливих оплесках.

Мирослава Четирба-Піщако

ФОТО: Збігнєв Піщако

Categories: Parafie