2 лютого 2024 р., у свято Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, яке завершує різдвяний цикл пожертвуванням Ісуса Господеві та пророцтвом праведного Симеона й відкриває шлях, що веде до Пасхи, Церква відзначає Всесвітній день богопосвяченого життя.

На Божественній Літургії, яку в гіжицькій церкві очолив єпарх Ольштинсько – Гданський кир Аркадій, із монахами василіянами, сестрами служебницями, сестрами Cв. Обручника Йосифа та вірними УГКЦ у Польщі молилися в наміренні усіх богопосвячених осіб, мир в Україні та цілому світі.

Проповідь виголосив владика Аркадій Трохановський, який серед іншого сказав: «У євангелії від св. Матея читаємо слова: «Ви – сіль землі. Коли ж сіль звітріє, чим її солоною зробити? Ні на що не придатна більше, хіба – викинути її геть, щоб топтали люди» (Мт. 5,13). Сьогодні, в день цього свята, згадуємо особи, які віддали себе особливо в службу Богу – усіх сестер-монахинь та отців-монахів – осіб Богові посвячених. Вони відрікаючися всього, пригадують нам про вірність. Сьогодні, в цей день свята Господнього Стрітення – хочемо подякувати Вам за службу та подарувати молитву. Це буде наша пам’ять але також і духовна підтримка тим особам. Зустрічаючися з різними думками чи спробами мінімалізувати цінність освяченого життя, сьогоднішнім святкуванням ми хочемо висловити своє глибоке ТАК Богу, цій формі життя в Церкві. Одночасно ми хочемо скріпити сестер та отців у правильності їх покликання та необхідності цього способу життя. Ми живемо в час, коли бути віруючим, бути християнином і особливо бути католиком, тобто людиною, спрямованою до Бога, багато хто вважає несумісним».

Владика закликав молитися за нові покликання до богопосвяченого життя, за ієромонахів, монахинь і монахів, подякував також за постійне свідчення їхнього покликання.