Закінчення І семестру навчання в Комплексі Шкіл з Українською Мовою Навчання в Гурові Ілавецькому, це також його підсумки й загальні батьківські збори. Беруть у них участь учні, їхні батьки, вчительський колектив, а також запрошені гості, серед яких у шкільній аудиторії появляються  представники місцевої та воєвідської адміністрацій, кураторії, генерального консульства у Ґданську й інші. Спеціяльним гостем шкільного свята, що відбулося в суботу 10 лютого був Ольштисько-Ґданський єрарх Владика Аркадій Трохановський.

Шкільна громада, це 206 учнів (з чого 95 з України), якими опікуються 51 вчителів та вихователів у гуртожитку, в якому проживає 128 осіб. У підсумках семестру, в першій частині зустрічі, директор школи п. М. О. Сич запрезентувала статистику й досягнення у навчанні, а також розповіла про широкий спектр позакласних занять, уроків і діяльність наукових і художніх гуртків. Із наведеного виникає, що школа веде навчання на відповідно високому рівні, учні беруть участь і займають високі місця в регіональних і вседержавних конкурсах та олімпіадах. Для тих, хто проживає в гуртожитку, передбачено різноманітні форми додаткових занять починаючи від тематичних кружків по заняття в художніх колективах.

Особливим «знаком часу» шкільного свята був прилавок встановлений перед входом до аудиторії, на якому учні пропонували гостям свої художні роботи (вишивку, ікону, малюнок), а прибуток від цього ремесла був призначений на ЗСУ, про сповіщав відповідний банер.

(бт)

Categories: Bp Arkadiusz