З Божою поміччю та благословення Преосвященного Владики Аркадія (Трохановського) Єпарха Ольштинсько-Гданського 20 грудня 2023 року парафія св. Дмитрія в Лемборку почала будову парафіяльної церкви.

Слід зазначити, що історія парафії сягає ще далекого 1958р. Саме тоді для місцевих греко-католиків та українців, котрих переселили під час Акції “Вісла” у 1947р. богослужіння українською мовою почали провадити духовні наставники, котрі прибували з різних місцевостей щоб заспокоїти духовні потреби місцевих парафіян. До тепеперішнього часу під час недільних та святкових богослужінь місцеві віряни моляться в костелі св. Максиміліана Марії Кольбе в Лемборку.

І ось настав той довгоочікуваний час, коли проектна документація дійшла до завершення і роботи з приготування земельної ділянки, а також самі будівельні роботи стали дійсністю.

Парафія в Лемборку є однією з небагатьох на півночі Польщі, котра досі немає власного храму, в котрому могла би відчувати свій незалежний маленький духовний куточок для вірних, котрі оселилися на Лемборських землях. Серед них і українці, котрі в останніх роках, а здебільшого з причини війни, прибули на ці землі.

Місцеві парафіяни вже близько 7 років збирають кошти на будову. У допомогу включалися також парафії в Польщі, до котрих з проханням звертався місцевий священик. Дякуємо усім хто до цього часу допомагав і допомагає.

  Правлячий Єпископ Владика Аркадій трохановський 5 лютого прибув до Лемборка, де разом з адміністратором парафії о. Олегом Грицівим оглянув терен будови.

Парафія в Лемборку просить підтримати нечисельну спільноту у реалізації цієї Божої справи, яку так хоче здійснити. А також зреалізувати справу тих, котрих вже немає з нами, але десятиліттями творили громаду в Лемборку.

Реквізити банку парафіяльної громади св. Дмитрія в Лемборку:

Parafia Greckokatolicka pw. Św. Dymitra w Lęborku

Santander Bank Polska S.A.

Nr konta (Номер  банківського рахунку) 80 1090 1102 0000 0001 3434 9095; dla przelewów  z zagranicy  (для переказів з-за кордону) KOD SWIFT: WBKPPLPP

Нехай Господь віддячить сторицею кожному жертводавцю та добродію.

Пам’ятаємо та молимося за Вас!!!