Отець Усцький народився 24 грудня 1905 р. у селі Михайлевичі Рудківського повіту (Львівщина) в родині о. Мирослава і Олени (з дому: Каламунецької).

Навчався у Перемиській Чоловічій Гімназії, а згодом у духовній семінарії, яку закінчив у 1929 р. Єрейські свячення прийняв з рук Владики Йосафата Коциловського 14 квітня 1929 р.

Почергово о. Євген Усцький працював у: Яселі (Риманівський деканат), Ріпнику (Короснянський деканат), Чорному, Ростайному (Дуклянський деканат), Близнянці (Короснянський деканат), Селиськах (Динівський деканат). Після переселення на північні землі Польщі в рамках депортаційної акції «Вісла» був сотрудником у латинській парафії в Орнеті.

10 вересня 1968 року Примас Польщі Стефан Вишинський присвоїв о. Є. Усцькому звання Почесного Каноніка (крилошанина). Перебуваючи на пенсії, о. Усцький проживав у Банях Мазурських та Орнеті (1978-1991).

Помер 8 травня 1991 року в Орнеті, де його й було поховано на комунальному кладовищі на полі, де спочивають священники та сестри-монахині (поруч каплиці).

за матеріялами:

«Духовенство Перемиської єпархії та

Апостольської адміністрації Лемківщини», Богдан Прах, Львів 2015.