З 18 по 19 травня учні міжшкільного пункту навчання української мови та релігії, який діє при початковій школі нр 8 в Lęborku, а саме ансамбль «Світанок», прийняли участь у 56 дитячому фестивалі української культури в Elblągu. На фестивалі були присутні численні колективі з цілої Польщі.
Діти з ансамблю «Світанок» з гідністю представили театральну, вокальну та танцювальну частини.


Театральну групу підготувала вчитель Уляна Гриців. Було представлено дві вистави: «Пан Коцький» – особливо наймолодші глядачі були в захваті та спостерігали із захопленням за казкою. У виставі взяли участь діти дошкільного та молодшого шкільного віку, а також виставу- містерію Тараса Шевченка «Три ворони», в якій взяли участь діти старших класів. 🐦‍⬛
Слова нашого ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ актуальні зараз як ніколи!

Діти під керівництвом вчительки вокалу п. Ірина Яремчук виконали чотири пісні: «Пісня про дружбу», «Думи мої», «Не журися, Україно» та «Не твоя війна».
Танцювальна група, яку підготувала вчитель
п. Світлана Хоменко, привезла на фестиваль 4 танці. Танець «Плескач» виконала дівоча група ансамблю.
Наймолодші діти показали яскравий та позитивний танець «Соняшники». Під гучні оплески весь склад танцювальної групи виконав танець «Мова Єднання».
З великим успіхом відбулася прем’єра танцю „Запорожці”, який виконали наші хлопці зі списами.

Глядацький зал вдячно аплодував за чудові виступи!
Дякуємо організаторам, всім вчителям, зокрема п. Антоніні Забарі та п. Марії Дорош, батькам та опікунам за допомогу і можливість насолоджуватися українською культурою за межами батьківщини!

Categories: Parafie