Перша Єпархіальна Конференція для всіх жінок Ольштинсько-Гданської єпархії з ініціативи кир Аркадія Трохановського, „Жінка – зцілення ран війни” , відбулась в місті Торунь.

В суботу 15 червня протягом дня в нашій парафії відбувалась єпархіальна конференція для жінок на тему : „Жінка-зцілення ран війни”. Спікерами були : о . Сергій Гончаров – редемторист з Білорусі, який тепер закінчує своє служіння в нашому місті Торунь. Він мав доповідь на тему : ” Жінки в Біблії як приклад до наслідування”. Після нього мав доповідь отець доктор, психотерапевт психолог – Дмитро Лешко, адміністратор Торунської парафії, який мав виступ на тему: Вистояти. Перемогти. Відродитися. і самий головним доповідачем була с. Фіджі Паяппілі – монахиня згромадження сестер св. Йосипа де Сен-Марк, яка служить даром зцілення вже понад 30 років в Україні, а сама походить з Індії. Всі учасники наситились – духовно психологічними знаннями – що підкріпило їх на духу і душі. Дякуюмо нашому дорогому єпарху Ольштинсько – Гданському Владиці мир Аркадію Трохановському – за так чудову ідею, можливість зібратись всім жінкам єпархії, особливо тим з України – яких ми старались зміцнити на духу. І дякуємо владиці – за опіку як духовну так і матеріальну щодо цієї події.

В подальших планах за ініціативою владики – думаємо над заснуванням цілого духовно психологічного центру, осередку – зцілення ран війни, і підтримки всіх осіб в духовно-психологічній площині, Матері Божої Неустаної Помочі – де зможуть навіть на короткий час перебувати особи з потребою зцілення. На многая літа преосвященний владико – тішимось дуже що ви відвідали нашу парафію, і дали стільки чудових пастирських ідей – над помноженням і розвитком, наших скромних парафіяльних талантів. з глибокою повагою адмін. парафії.