Отець Іван Яремин народився 8 квітня 1910 р. в селі Ланчин Надвірянського повіту, Івано-Франківської області,  в родині Миколая та Марії (з дому: Голіней). Навчався у гімназії в Коломиї, а далі в греко-католицькій богословській академії у Львові. Єрейські свячення отримав з рук Владики Івана Бучка у львівському катедральному соборі 15 лютого 1936 р.

Душпастирську працю почав о. Іван Яремин у Крилосі (Галицький район Львівської області), а також послуговував у селах Козина і Пітрич, водночас проводячи громадську роботу в кооперативі. Під час першої радянської окупації взимку 1939/40 рр. нова влада вивезла до Сибіру третину його парафіян, і отець, попереджений про те, що і його з родиною планують виселити, поспішно виїхав із села Козина до Львова, де в єпископській курії пояснив причину свого виїзду з парафії й одразу дістав призначення на завідательство парафії Грибовичі (Яричинський деканат). 1944 р. під час фронтових боїв переїхав з родиною із Грибович у село Райське Ліського повіту. Оселився разом із сім’єю у римо-католицьких Сестер Шариток, в яких відправляв Служби Божі. На початку травня 1947 р. виселений в рамках акції «Вісла» із села Райське.

Був заарештований і доставлений до табору Явожно. Звільнений 12 грудня 1948 р. З табору подався до Гурова Ілавецького, де жила після виселення дружина Любомира з сином Богданом і донькою Евлалією та наймолодший брат священника – Роман. У 1949 р. о. І. Яремин відбув тритижневий курс латинського обряду в Ельблонзі, після чого був призначений сотрудником римо-католицького пароха в парафії св. Миколая в Ельблонзі. У тому ж часі вів парафіяльну канцеларію та був капеланом у двох міських шпиталях.

Отець Яремин у більші свята допомагав у душпастирстві у станицях, заснованих о. Василем Гриником. Від 1959 р. душпастирює у греко-католицьких станицях в Пасленку а від 1974 в Ельблонзі. 1976 року іменований почесним крилошанином перемиської греко-католицької капітули, а в 1988 – митратом.

Помер отець Іван Яремин 12 травня 2007 р. Похоронений на прицерковному цвинтарі в Пасленку.

на основі:

«Духовенство Перемиської єпархії таАпостольської адміністрації Лемківщини»,

Богдан Прах, Львів 1915.