В неділю, 4 серпня в Парафії Пресвятої Трійці в м. Гіжицько, відбулася неодинарна подія, а саме введення на служіння нового пароха о. Партенія Підчеху ЧСВВ. Подію і молитовний чин очолив Преосвящений Владика Аркадій Трохановський. Перед початком Божественної Літургії відбувся Чин введення та передання ключів храму для новопризначеного пароха, а відтак було прочитано декрет призначення на уряд пароха о. Партенія Підчеху, ЧСВВ. Після прочитання грамоти від імені парафіяльної громади вітальне слово виголосив голова Об’єднання Українців та перший заступник парафіяльної ради п. Іван Пік. Діти парафії висловили вітання віршованими словами, обдарувавши Владику Аркадія, нового пароха, і усіх присутніх отців запашними квітами.

На цю урочистість чисельно прибули прочани з Варшавської василіянської парафії Успення Пресвятої Богородиці, а також представники Василіянської молодіжної спільноти Tempus. Божественну Літургію велично та молитовно оспівував хор Вasileus регентом якого є п. Роман Дрозд, відомий композитор у Польщі і не тільки.

По закінченню Божественної Літургії усі присутні помолилися гимн «Боже Великий Єдиний…» – за мир в Україні. Парафіяни Гіжицької парафії приготували святковий почастунок для усіх присутніх, під час цього кожен зміг ближче познайомитися. Панувала домашня тепла атмосфера спілкування.

Categories: Parafie