З 5 по 7 липня 2024 р. у Львові та Зарваниці в Україні відбувалася конференція «Ми люди Євхаристії».  До участі у цій конференції було запрошено катехитів з усіх Єпархій та Екзархатів нашої Церкви.

З Ольштинсько-Ґданської Єпархії в конференції взяли участь директор Катехитичного Відділу, синкел митрат о. Іван Лайкіш та пан Роман Левосюк з греко-католицької парафії в Ґданську, який служив як катехит 32 роки.

Завершенням конференції була Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав Шевчук  у головному духовому центрі України – Зарваниці. У цьому самому часі відбувався також Синод Єпископів УГКЦ і під час літургії було присутніх близько 50 наших єпископів. Це був також дуже урочистий момент для катехитів. Блаженніший Святослав Шевчук вручив заслуженим катехетам пам’яткові статуетки та почесні прамоти. З кожної єпархії могла бути вибрана одна особа, яку рекомендував Голова Катехетичної Комісії з кожної єпархії. У цьому році з Ольштинсько-Ґданської Єпархії нагороду та почесну грамоту „Катехит Року” отримав п. Роман Левосюк.

Своє катехетичне служіння п. Роман Левосюк починав у Щеціні в 1991 р. Продовжував з 1995 р. в Ґданську. Протягом цього часу підготував з успіхом молодь до біблійних олімпіяд у Познані, на яких учні з Ґданська часто брали перші місця. Завершенням праці була остання Біблійна Олімпіяда в Гурові Ілавецькому, де знову ґданська учениця зайняла 1 місце в категорії учнів із середніх шків. За останніх вісім років додатково займався п. Роман, також з успіхом, парафіяльною катехизою для дорослих у формі недільної «Катехизи для охочих».  

Вітаємо з вирізненням та бажаємо подальших досягнень у катехитичному служінні для дорослих.

ред. www.cerkiew.eu)

фото: о. Іван Лайкіш