24 серпня 2024 р. у День Незалежності України та два з половиною роки від початку повномасштабної агресивної війни Росії проти України, у місті ПЛОЦЬКУ українська спільнота, яка обʼєднується навколо греко-католицького душпастирського осередку, відзначила це свято дуже урочисто – дитячими забавами, хронікою війни, яку чудово підготувала письменниця Херсонська Пташка( Анастасія Боровик), та Святковою програмою.

Участь у урочистій  молитві та духовно- культурній програмі взяв  Єпископ Ольштинсько- Гданський владика Аркадій Трохановський, Президент міста Плоцьк Анжей Новаковскі, Директор Салезіянського дому та настоятель парафії на  Станіславуці Славомір Щедровскі, настоятель української спільноти у Плоцьку протоієрей Богдан Костецький та численні  гості.

Розпочалися святкування з пастирського слова та благословення на початок дійства єпископа Аркадія. Владика закликав до постійної молитви та свідчення по цілому світі, що Україна молиться, Україна бореться і що Україна переможе!

Далі слово взяв настоятель храму, римо-католицький священник о.Славомір, який виразив слова солідарності, підтримки та молитви українцям. 

Відтак духовний опікун для українців у Плоцьку о.Богдан, закликав цінувати дар життя і не чекати кращого часу, чи умов, а підтримувати і молитись за Україну уже нині, кожного дня і на своєму місці. 

Новостворений плоцький український церковний хор « Аксіос»,під керівництвом п.Наталії Костецької, моливою за Україну завершив вступну частину урочистості.

Відтак розпочався святковий концерт, режисером і учасницею якого була п.Тетяна Дідковська. Підтримати українців до Плоцьку приїхав відомий співак з м.Очаків( Україна)  Віктор Зволинський. Своїм співом та талантом прикрасили концерт і місцеві співаки. 

Прекрасна погода, концерт,можливість скоштувати справжнього українського борщу, пиріжків та мʼясних смаколиків, поспілкуватися між собою, обʼєднали усіх присутніх у одну велику родину. 

Найактивніші були відзначені подяками та грамотами Владики Ольштинсько-Гданського Аркадія Трохановського.

Взявшись за руки і утворивши велике коло єдності, ми всі засвідчили, що разом нас багато і що разом ми велика сила!

Підготувала Соломія Костецька, м.Плоцьк

Categories: Parafie