4-5 жовтня 2024 року відбулась реколекційна зустріч для дружин священиків Ольштинсько-Ґданської Єпархії УГКЦ у Архієпархіальному молодіжному центрі Карітас Вармінської архиєпархії в місті Фромборк. Духовним провідником став отець-доктор, психотерапевт Дмитро Лешко, який є душпастирем в греко-католицькій парафії міста Торунь.

Зустріч розпочалась зі спільного Молебню до Пресвятої Богородиці, по завершенню якого, отець реколектант продемонстрував для учасниць творчу техніку з позитивної психотерапії – колесо життєвого балансу. Кожна жінка, через цю техніку, мала можливість поглянути, які сфери життя у неї наявні, які домінують, а відтак, правильно розподілити увагу і час аби привести до ладу всі сфери свого життя для досягнення гармонії і збалансування. Прикладом, для розважання над вправою, став уривок з Євангелія про сестер Лазаря – Марти і Марії.

Зустріч набула довершеності спільною Літургією, яку очолив правлячий Архиєрей Ольштинсько-Ґданської Єпархії УГКЦ Кир Аркадій Трохановський. У своєму слові Владика наголосив на важливості «будівництва міцного фундаменту в священичих родинах в часі війни». Сучасна родина священика «має бути стабільною підтримкою для оточуючих, взірцем та прикладом стабілізації відносин». Коли в реаліях війни гине тато, чи зникає безвісти син, чи в полоні чоловік, важливо бачити підтримку та розуміння з боку священичої  сімʼї.

На завершення Владика подякував отцю реколектанту за духовну науку, за організацію побуту добродійці Анні Поточній та усім присутнім за зустріч.

Милуючись архітектурною спадщиною міста Фромборк надходить думка, що якщо людина з Богом в серці може досягати наукових відкриттів, то сім’ї, у яких присутній Господь Бог, зможуть творити гідне суспільство.

Українська родина, зокрема священича, котра Богом сильна, стає силою людини і всього народу.

Ольга Гаврилишин

Categories: Bez kategorii