На запрошення дирекції Комплексу шкіл з українською мовою навчання, в Гурові Ілавецькому в середу 19 травня завітав в порогах цієї, відомої вже від років не тільки в межах Польщі Alma mater, Ольштинсько-Ґданський Владика Аркадій Трохановський. Був це його перший візит до школи і перша зустріч з вчительським колективом та школярською братією.

Перед входом у школу Владику привітали п. директор Ольга Сич та п. віце-директор Лєна Латанишин. Вони ж зразу попросили Владику про коротку молитву перед гранітним каменем з меморіальною інскрипцією в честь Владики Юліяна Ґбура.

У вестибюлі школи достойного гостя привітали поезією та піснею наймолодші школярі з недавно організованої початкової школи, а також щирим словом і в’язанкою квітів ліцейська молодь.

Програма візиту Владики до українських гурово-ілавецьких освітян виявилася вельми насиченою та багатою. Владика ознайомився зі школою, кабінетами, виставками учнівських художніх робіт, шкільним музеєм тощо. Приємним моментом візиту був ще міні-концерт співочого колективу «Журавка», веденого п. Мироном Мацьопою.

Даного дня у школі прощалися з матуристами як учнями. Отож, з цієї нагоди відбулася врочиста зустріч в концертному залі школи. Були слова подяки за навчання, символічні нагороди й подячні грамоти для учнів, короткі спогади та, силою обставин, короткий концерт шкільних художніх колективів.

Владика Аркадій Трохановський від щирого серця подякував в першу чергу молоді та їхнім вчителям і вихователям за інтелектуальний труд та працю, почерез особистий розвиток, для добра цілої нашої української світової спільноти. Попросив також не зупинятися у пошуках індивідуальної та спільнотної істини, щоби ми могли в майбутньому гордитися своєю нацією.

(бт)