У неділю після Вознесіння Господнього та Отців І Вселенського Собору (13 червня) Єпарх Ольштинсько-Ґданської єпархії Владика Аркадій Трохановський відслужив в ольштинському соборі Покрови Пресвятої Богородиці Божественну Літургію. З Владикою співслужили: протосинкел о. Іван Галушка – пароох ольштинського собору, резидент о. Станіслав Тарапацький та о. диякон Богдан П`єтночко.

Даної неділі ольштинська парафія святкувала дві, дуже важливі для неї події. На першій Божественній Літургії річницю Урочистого Святого Причастя та Першої Сповіді відзначило 6 дітей. Натомість на другій літургії, до Урочистого Святого Причастя приступило 13 дітей.

З особливим словом науки до дітей, заодно на першій, як і на другій літургії, звернувся Владика Аркадій, який наголосив на тому, чому зустріч з Ісусом Христом дуже важлива, та чому в центрі релігійного життя ставимо нашого Спасителя. Чому Ісус Христос бажав, щоби ми Його приймали до себе як найчастіше.

В іншій, як звичайно, формулі, Владика виголосив проповідь, розповів отже, дітям казку, як сьогодні треба дійсно вміти відчинити двері нашого серця Ісусові, хоча так багато маємо інших пропозицій. Як Він хоче бути приятелем кожної дитини, кожної людини. Він чекає на кожного з нас і хоче допомогти нам бути щасливими людьми. Радісна подія, як ця в ольштинському соборі, має завжди піднесений характер. Це родинне свято, яке також об’єднує цілу парафію. Таке свято, це також нагода подякувати всім, хто допомагав батькам підготувати дітей до Святого Причастя. Діти ольштинської парафії від серця подякували с. Оксані Ващур СНДМ, яка невтомно їх навчала і підготовляла до події, о. пароху Іванові, Владиці Аркадієві. Від імені батьків всім заангажованим в організацію свята подякував п. Роман Боднар. Після літургії відбулося також посвячення подарків для дітей, ікон, релігійних книжочок та Святого Письма.

У неділю 13 червня до ольштинського храму прибуло чимало вірян. Це справді була неділя дітей і дуже радісний день в соборі. Варто ще відзначити, що під час Божественної Літургії діти з ансамблю „Сузір’я” заспівали молитву „Отче Наш”. Цей момент впряму показує, що виростає в нас нове покоління, яке в майбутньому буде готове співати в церковному, катедральному хорі.

(ред.)