Однією з найважливіших подій у дитинстві є Перша Сповідь та Урочисте Святе Причастя. Адже дитина вперше ставить свої відносини з Богом на новий, більш відповідальний рівень. Вся родина, у якій росте маленький християнин чи християнка, старанно готується до цієї хвилюючої події та чекають її з нетерпінням.

Цьогорічна подія небувала, це вперше в новій Єпархії Ольштинсько-Гданській, в неділю – 13 червня 2021 р. в ольштинському соборі Покрову Пресвятої Богородиці відбулося Урочисте Святе Причастя, до якого приступило 13 дітей.

Перед початком Святої Літургії  Отець Парох Іван Галушка здійснив Чин відновлення хресних обітів, а опісля батьки благословили своїх дітей.   

Владика Аркадій Трохановський відслужив Божественну Літургію у співслужінні з  Протосинкелом о. Іваном Галушкою – парохом, о. Станіславом Тарапацьким та о. диякон Богданом П`єтночкою.

Владика Аркадій, звертаючись до дітей наголосив, що «сьогодні треба дійсно вміти відчинити двері нашого серця Ісусові, хоча так багато маємо інших пропозицій. Як Ісус хоче бути приятелем кожної дитини, кожної людини. Ісус чекає на кожного з нас і хоче допомогти нам бути щасливими людьми».

Вокальний дитячий ансамбль «Сузір’ячко», з яким працює Дарія Булка-Бзіль заспівав «Отче наш» і пісню під час Святого Причастя.

Несподіванкою була присутність Пані Івони Ясінської, директор Початкової школи № 2 в Ольштині, в якій наші учні навчаються релігії.

Уроки релігії веде і підготувала дітей третього класу до Першої сповіді і Урочистого Святого Причастя невтомна с. Оксана – Софія Ващур, СНДМ.

                                                                                            Вдячні батьки третьокласників

Categories: Katedra