Хіба ж без пісні в світі проживеш?
Вона тебе розрадить у печалі,
Вона тобі зорею засія…
Вона одвік супутниця твоя.

Десять  років тому палка любов до української пісні об’єднала членів Дитячого вокального ансамблю Сузір’ячко, який у неділю 20 червня урочисто відзначив ювілей 10-ліття свого існування. До гарно прибраної парафіяльної зали ольштинського кафедрального собору зійшлися гості, шанувальники, бувші члени ансамблю та парафіяни, щоб привітати сузір’ян з ювілеєм. Серед почесних гостей присутні були: Преосвященний Владика Аркадій Трохановський, Віктор-Марек Лейк уповажнений маршалка у справах національних меншин, професор Вармінсько-Мазурського університету Тереза Астрамович-Лейк, Івона Ясінська, директор Початкової школи №2 в Ольштині, Степан Мігус, голова Ольштинського відділу ОУП, о. парох Іван Галушка, о. Станислав Тарапацький.  Двогодинна артистична частина почалася архівними фотоспогадами про багате на події і досягнення творче життя Сузір’ячка, про  артистичне зростання юного ансамблю та формування його сценічного іміджу. Концертна програма складалася з двох частин: перша поетична з піснями на слова відомих українських поетів у сольних виконаннях сузір’ян та друга, у якій заспівав ансамбль Сузір’ячко під керівництвом Дарії Булки-Бзіль.

«З плином років змінювався  склад ансамблю (загалом протягом 10-ти років через Сузір’ячко пройшло понад 60 дітей), змінювалися його керівники. Особливий слід у біографії ансамблю залишив Андрій Цюпа його перший художній керівник, який був ініціатором створення ансамблю, придумав йому назву, зародив любов  та шану до української пісні, дав музичні крила дітям та випрацював високий артистичний рівень ансамблю» – підкреслювала ведуча Мирослава Четирба.

Протягом 10-ти років ансамбль записав три платівки. Саме до ювілею Сузір’ячко записало свій третій  компакт-диск «На крилах поезії», основною частиною якого є співана поезія з репертуару солістів Сузір’ячка за роки 2016-2020. Під час ювілею відбулася промоція нової платівки.

Цього дня ансамбль Сузір’ячко почуло багато теплих та зворушливих слів від своїх гостей, були також дипломи, статуетки з зірками і солодощі. Від імені Парафії Покрову Пресвятої Богородиці  з ювілеєм Сузір’ячко, привітав о. Іван Галушка, який вручив подячний лист керівнику ансамблю Дарії Булці-Бзіль. Директор школи Івона Ясінська вручила ансамблю ювілейну статуетку та подяки Дарії Буці-Бзіль та Мирослві Четирбі. Від імені Ольштинського відділу та міського гурта  ОУП Степан Мігус нагородив почесними грамотами Андрія Цюпу, Мирославу Четирбу та Збіґнєва Піщако. На закінчення свого свята ансамбль Сузір’ячко пригостив усіх гостей смачним ювілейним тортом.

Categories: Parafie