На ласкаве запрошення відповідального-організатора молодіжних таборів «Сарепта» нашої Митрополії, отця митрата Івана Піпки, у днях з 5 по 16 липня ц.р. було проведено о. Дмитром Лешко, священником нашої єпархії, черговий табір для ліцейської молоді нашої Церкви, яка приїхала на місце з цілої Польщі, а головно з північної її території.

Посідаючи не тільки теологічну, але й психологічну та психотерапевтичну освіти, о. Дмитро постарався, щоби цей табір був унікальним, перш за все на поєднання різних технік терапевтичних на службі Богові. На таборі були використані елементи групового тренінгу, інтеграційних елементів групи, тілесних технік, таких як танцетерапія, арт-терапія, терапія музикою,  бібліотерапія, фільмотерапія, психологія спорту, ігротерапія, майндфулнес-терапія, а також багато інших методів, дякуючи яким була нагода приблизити молодь, у таких нелегких часах, до Бога.

Була також показана ціла різнорідність молитовних традицій Католицької Церкви, серед яких центром стала, очевидно, Божественна Літургія. Були й інші форми традиційних літургійних молитов: Акафісти, Молебні, щоденні молитви в поєднані з новочасними видами молитов такими як: молитва прослави,  медитація,  адорація,  контемляція.

Молодь мала нагоду спільно помолитися, провести з Богом і собою час,  інтегруватися, посидіти при вогнищі, мати дискотеку. На кінець табору сарептян відвідав Владика Аркадій Трохановський, який відслужив завершальну Божественну Літургію опівночі, покріпив нас Словом, в якому заохотив, щоби досвід здобутий на таборі приносив плоди в щоденному житті.

Дякуємо Богу за чудово проведений разом час, а також служителям, що послужили допомогою у реалізації табору, а зокрема о. митрату Іванові Піпці, який тут робить найбільшу роботу, приготовляється цілий рік до того, щоби ми могли влітку провести дані табори, як і прибираючи після них за нами.

Благослови Боже всім учасникам цього процесу  на многі й благі літа!