У суботу 24 липня 2021 року, відбулося святкування храмового празника та відзначення 45-літнього ювілею греко-католицької парафії Святих Володимира і Ольги у Видмінах. Святкування розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Кир Аркадій Трохановський, Владика Ольштинсько-Ґданський, у співслужінні отців душпастирів та ієромонахів Венґожевського деканату.

У Божественній Літургії взяли участь: о. Григорій Столиця, парох храму Святих Володимира і Ольги у Видмінах та декан Венґожевський, ієрм. Василій Кепещук ЧСВВ, ігумен монастиря отців Василіян та парох храму Чесного Хреста у Венґожеві, о. Мирослав Підлипчак ЧСВВ, настоятель монастиря отців Василіян у Кентшині, ієрм. вербіст Андрій Залевський, адміністратор греко-католицької парафії у Білостоці, о. Дарій Ґлінєвіч, парох греко-католицьких парафій у Решлі й Байорах Малих та катедральний диякон Ольштинсько-Ґданської Єпархії Богдан П’єтночка. Під час Божественної Літургії сповіддю служив ієрм. Василій Парасюк ЧСВВ, парох греко-католицької парафії у Ґіжицьку.

Владика Аркадій, між іншими, сказав: Сьогодні треба показати наше київсько-українське християнство, що ми спадкоємці Володимирового хрещення. А  що це означає – дбати за свою мову, підтримувати усі заходи і не знеохочуватися, а бути завжди в Церкві. Нам потрібно такого духа, як мав св. Володимир, що з поганина став святим та проголошений Церквою рівноапостольним. Сьогодні кожний вірний нашої Церкви бере відповідальність за цей український християнський світ. Коли мовчимо, то дозволяємо, щоб інші говорили за нас, та в поганому світлі говорили також про нас. Владика Аркадій пригадав слова Патріярха Святослава, який сказав, необхідно молитися за єдність усіх спадкоємців Володимирового хрещення. Це потрібне так Україні, як і усім українцям розсіяним по цілому світу, щоб українці були свідомі своєї ідентичності. Сьогодні український християнин не може байдуже ставитися до цього. У цьому також і важливе місце має Церква. Виповнювати Боже Слово та діяти по-християнському в щоденному житті  – це висновок для нас із нинішнього свята.

(ред.)